Testimonials


TestimonialsRomy has a profound understanding of my technique and human behaviour. With her intuition and eye to detail, she explains to actors how they can use their own personal experiences to recreate interesting and dynamic characters with many psychological layers. 

IVANA CHUBBUCK (Los Angeles, USA) 


Romy is a super powerful and inspiring acting coach. She is demanding, honest and raw in her approach – but in a positive sense.  You need to be courageous when working with her. An actor needs to go beyond ‘just being real’. Romy goes to the core.
MELODY KLAVER, Golden Calf Winner 'Best Actress' 2019 (in "Rafaël')


Romy is een super krachtige en inspirerende spelcoach. De lessen die ik heb gevolgd bij haar waren pittig, eerlijk en rauw - in de positieve zin van het woord. Je moet lef hebben om met Romy te werken, maar ik vind ook dat je lef moet hebben om interessant te kunnen spelen. Tenminste, om levensechte en onvoorspelbare karakters neer te zetten. Om ongefilterd en ongepolijst alle facetten van het menselijke drama te kunnen tonen. Romy gaat veel verder dan alleen 'zo realistisch mogelijk' proberen te spelen. Ze gaat opzoek naar de kern, naar het hart van de scene. Zelfs als het komedie is. Dat is waar ze je naartoe probeert te sturen. En dat is spannend, maar achteraf ongelooflijk bevrijdend. Dat is, naar mijn idee, waarom we uiteindelijk graag naar acteurs kijken of waarom we graag zelf spelen.

MELODY KLAVER (NL) - Golden Calf winner 'Best Actress' for her role in the feature 'Rafaël' (2019)


What is so unique about Romy is that she does far more than guide and facilitate the actor. She has the ability to connect with her student to the point of creating a safe bubble. In doing so, one can dredge up the deepest and most raw emotions from real life and harness what one can often describe as "that shit" in order to turn it to gold.  She doesn't just teach the technique and craft of acting; she teaches the individual how to be a better actor. To represent our unified humanity, an actor needs to understand their own. Romy walks this journey hand in hand with you, helping you to find the truth, so that you can offer it to others in your performance. Romy gets you to the point where you can let go and live your character's life in the moment the director calls "action". The Chubbuck technique is a harmonious marriage of craft and method. Romy is your facilitator and there is no better woman, whom I've worked with to do the job!

CHARLOTTE PETERS (UK) - A Pound of Flesh / Interlude in Prague


Romy is een fijne coach. Haar lessen zijn een veilige plek om te experimenteren met de Chubbubck techniek, wat een absolute vereiste is. Ze heeft een scherpe blik en durft door te drukken, maar is tegelijkertijd zorgvuldig in haar aanwijzingen.

De Chubbuck techniek is iets waar ik - denk ik - eigenlijk al die tijd naar op zoek ben geweest. Een techniek met praktische handvatten en concrete stappen die ertoe dienen om de grens tussen fictie en non-fictie zo dun mogelijk te maken en je in staat stellen spelen echt gevaarlijk te maken. Echt gevaarlijk, en eng, omdat je werkt met alles wat jij zelf bent. De Chubbuck techniek heeft voor mij de deuren geopend naar een dimensie die oneindig is en mij zowel angst aanjaagt als opwindt, me zowel zelfvertrouwen geeft als me onbekwaam laat voelen: precies het gebied waar je moet zijn om te kunnen groeien.

Ik ben dankbaar: acteren is voor mij een grote nieuwe reis geworden.

MATTHIJS VAN DE SANDE BAKHUIJZEN (NL) - Golden Calf Nominee


Het komt helaas vaak voor dat je er als acteur op een filmset alleen voor komt te staan omdat de regisseur met zoveel meer bezig is dan de acteurs. Met één of meer coachingsessies van Romy  kom ik altijd beslagen ten ijs, en weet ik wat ik moet doen om emotioneel geladen rol neer te zetten.

RIFKA LODEIZEN (NL) - Tonio (Golden Calf nominee) / La  Holandesa


De Chubbuck Techniek heeft niet alleen een vergaande impact op mijn spel, maar op mijn gehele leven. Want niet alleen stelt het mij in staat mijn diepste zielenroerselen aan te boren als ik speel, maar de techniek geeft mij ook levensenergie! Dat heeft te maken met de essentie van de techniek: kies om te blijven vechten voor je doel, ondanks grote moeilijkheden. Zet je pijn in als drijfkracht om je passie in het leven na te jagen. De impact daarvan blijft niet beperkt tot de lessen. Het wakkert een vuur in mij aan! En dat komt ook door Romy. Zij is een van de beste docenten, die ik ken. Ze ziet alles, benoemt het glashelder, geeft mij precies de aanwijzingen die ik nodig heb, en het voelt zeer vertrouwd om me bij haar open te stellen. Het boek The Power of the Actor biedt al geweldige handvaten. Maar Romy is degene die de techniek écht tot leven doet komen in de praktijk.

MEHRNOUSH RAHMANI (NL) - Moordvrouw / Flikken Rotterdam


Alles wat Romy mij geleerd heeft, was meer dan krachtig. De Chubbuck techniek heeft me als regisseur dichterbij de acteur gebracht, het spel en het verhaal Romy heeft een psycho-analytische blik om het uiterste uit de acteurs te halen.

RANDA NASSR (NL) - regisseuse


Ik heb dankzij de Chubbuck Technique en de begeleiding van Romy de laatste jaren een enorme verdieping in mijn spel weten te brengen. Romy is uiterst scherp en analytisch en geeft je de veiligheid om de donkere kanten van jezelf te onderzoeken, waardoor je werk interessanter, geslaagder en menselijker wordt. Ze creëert een veilige omgeving waarin je als acteur aan durft om je donkere kant en diepste angsten aan te boren. Ze heeft een scherp observatievermogen; voelt precies aan wat een scene nodig heeft en weet dit op doordringende, doch liefdevolle manier uit haar acteurs te krijgen. 

ROEL DIRVEN (NL) - Soldaat van Oranje / Goede Tijden Slechte Tijden


Ik ben er absoluut van overtuigd dat Romy een deur heeft geopend naar oneindige groei in mijn vak. De techniek van Ivana Chubbuck is een techniek van moed, hoop en zelfkennis en maakt je niet alleen een beter acteur maar ook een beter mens, als je durft...!

NANETTE DRAZIC (NL) - De Verbouwing (Golden Calf nominee / serie Brussel


Romy geeft mij heldere handvatten om onbewuste psychologische processen uit het dagelijks leven bewust in te zetten. Dat helpt mij om interessante en gelaagde personages te creëren. Voor mijn rol in 'Vechtershart'  heb ik intensief met haar samengewerkt. Het resultaat van ons harde werk wierp zijn vruchten af. Lovende persrecensies hadden het met nadruk over de gelaagdheid en intensiteit van mijn personage.

IMANUELLE GRIVES (NL)- Celblok H / Vechtershart


Dankzij de Chubbuck-lessen van Romy heb ik als actrice een diepere laag ontdekt in mijn spel. Ook ga ik met meer vertrouwen naar audities.

DEWI REIJS (NL) - Een echte Vermeer


De Chubbuck techniek biedt je een zee van handvaten om door middel van je eigen levenservaring tot de kern van je personage te komen.  De ongoing scenestudies zie ik als een heel erg fijne ‘actors gym’ om in shape te blijven. Romy is een fantastische docente en coach. In de groepsles weet ze een veilige, inspirerende en motiverende sfeer te creëren waarbij acteurs elkaar helpen en uitdagen. Ze voelt precies aan wat een scene nodig heeft, en hoe je dat kunt bereiken als acteur. Op een enorm persoonlijke en liefdevolle manier weet ze in iedereen het beste naar boven te halen. 

CAROLINE BECH (NL)


Romy heeft een rijke kennis van de menselijke psyche, is enorm intuïtief en gezegend met een groot empathisch vermogen. Ze zorgt ervoor dat je durft te spelen vanuit je ziel.

MANON HANRAERTS (NL)


Romy is een goeie luisteraar, zodat zij goed begrijpt hoe ze je kan begeleiden als acteur. Er is geen sprake van 'Teacher Ego' waardoor jij je vrij en veilig voelt om persoonlijke dingen te delen die je werk als acteur zullen vervorderen. Romy is open-minded, maar vooral een vrouw met een groot hart. Ik hoop dat ze nog heel lang door blijft gaan met het coachen van acteurs.

CYRIEL GUDS (NL)  Intouchables / Zwarte Tulp/ Heer en Meester


Thanks to Romy my bag of emotional stones became a bag of tools which I can use in my acting and in my life.

POAL CAIRO (NL) - Alberta / Schone handen / GTST, ...


Romy is erg sterk in het ontrafelen van de psychologie achter de personages. Ze helpt met de verbinding tussen wie je zelf bent als acteur en het personage dat je speelt. Hierdoor kom je als acteur sneller tot overtuigend spel en krijg je de ruimte om gewaagdere keuzes te maken.

MARIJN CLAES (NL)


My first experience with the Chubbuck Technique was at the Chubbuck Studio in LA. I was so inspired after learning the technique, I was anxious to keep training. I was delighted when I found out Romy taught the technique in Holland, both through workshops and privately.

Romy is an amazing teacher; she doesn't just give you feedback, she really works and thinks WITH you, to make sure you reach your highest potential. The technique has done so many amazing things for me; it has literally changed my acting. Recently, I asked Romy for help when a very important audition came up for a part in War Horse that I had wanted since I first saw the play years ago. Thanks to the technique and Romy's help... I got the part! After each round of auditions I called Romy, she was so supportive and always gave me advice for the next round. My dream has come true and I am forever grateful!

THANK YOU ROMY! -

CLAIRE SCHUYFFEL (NL) -  War Horse


The Chubbuck Technique has provided me with a reliable set of tools that unlock the deepest drives of a character, and allow me to find them in myself - in a way that is emotionally intelligent and that leads to very personal, real, in the body connections, and that also gives me something to really go after. Working with Romy has been a revelation - her intuitiveness and deep understanding of human behaviour and of the technique, coupled with her supportive and passionate way of teaching has brought me to a path I've been long searching for.

RENEE CASTLE (UK)


Romy's classes are a real treat and gem for any aspiring actor who is looking for a grounded, connected and truthful set of skills.

I have worked with Romy for a while now and she is an excellent teacher. Truly inspiring, intuitive and has a great eye for detail. I always feel I have gained and grown more after every workshop.

Looking forward to the next class!

ANDREA ESTRELLA (UK)


Working with Romy has been a revelation - she is totally honest and gets to the heart of the matter immediately. I have always responded well to her feedback and guidance and it has helped me to cut away what doesn't serve me as an actor. I am only sorry that we don't see more of her here in London. If you get the opportunity to work with her using the Chubbuck technique then don't hesitate to do so.

JAMES HENDE (UK)


Dear Romy,

I really enjoyed your Chubbuck Technique Workshop. As an acting coach myself, I was curious about Ivanna's work and got my first chance to observe her in London. I was very impressed watching her work with actors, but I was also eager for an opportunity to participate myslef as an actor, to see what influence it would bring to my own technique. Your workshop gave me this chance. You chose interesting scenes that were amazingly well cast, then you guided us to more interesting and deeper performances with skill, patience, sensitivity and concern. What fun it is to help actors find the power to fight to win, using their own unique talents and personalities. The results we achieved are the proof ! THANK YOU !

JOHN FLANDERS (BE) - Flanders Acting Studio, Brussels


Voor mij is de Chubbuck Technique een openbaring in mijn spel. Het heeft mij als actrice echt in het moment kunnen brengen door de gehele scene met heel veel spel plezier. De handvaten zijn helder, logisch, primair en het allerbelangrijkste je kan: zijn! De workshop is op hoog professioneel niveau in een ontspannen werksfeer, heel fijn!

NATHALIE BIERMANNS (Los Angeles, USA)


Dankzij de unieke manier van lesgeven van Romy, in combinatie met deze geweldige techniek, zie ik zelfs na drie jaar acteurs studie, en 7 jaar ervaring in het vak, meer dan ooit in wat spelen is. Spel dat voortkomt uit een echte menselijke drive, uit je rugzak des levens. Haar psychologische kennis van de mens, en vermogen tot samenvoeging van jou persoonlijke 'materiaal' met de techniek, is groots. Bij Romy leer je jezelf kennen, door jezelf tegen te komen, stijg je boven jezelf uit en ga je keihard op je bek. Spelen is voor mij na Romy pas spelen geworden. Wat ik voorheen deed was lang niet het niveau dat Romy met Chubbuck in je naar boven haalt. Ze is een echte coach met een geweldige techniek, en inmiddels onmisbaar voor mij als acteur.

KEVIN BROUWER (NL)


Door met de  Chubbuck techniek een script te analyseren, kan ik met alle rijkheid van mijn eigen ervaringen de denkbeeldige wereld van het script in stappen en het karakter met meer diepte en gelaagdheid tot leven kan brengen. Het geeft me zowel houvast als vrijheid bij het spelen. De workshops bij Romy inspireren me altijd weer om me verder te blijven ontwikkelen als actrice.

JET PAGNIER (NL) - Vrijland

Chubbuck Ongoing Lessen

Wekelijkse Ongoing Scene Study Training.


Privécoaching

Bereid een auditie of rol voor.


Intensieve Acteerworkshops

2-daagse workshops, ook voor acteurs die kennis willen maken met de Chubbuck Techniek. 

Copyright @ 2017 Romy Irene Wuyts. All Rights Reserved